top of page

Singurul mod  de a realiza  lucruri  minunate este  sa iubesti ceea  ce  faci.

Una dintre cele mai potrivite culori pentru amenajarea dormitorului este albastru. Fie ca alegem o nuanta mai deschisa sau mai indrazneata, albastrul aduce relaxare in dormitor, ajutandu-ne sa avem un somn linistit si odihnitor.

Albastrul este o culoare foarte placuta, care inspira calm, liniste, puritate si libertate.
Culoarea cerului si a marii, albastrul poate fi folosit si de catre persoanele care vor sa-si amenajeze dormitorul in stil nou  marinaresc 

 

Situat intre albastru si galben, verdele rezulta din interferentele lor cromatice. Verdele intra cu rosul intr-un joc simbolic de alternante, asa cum trandafirul infloreste printre frunzele verzi.

Una dintre cele mai frumoase, odihnitoare si relaxante combinatii cu care iti poti inzestra casa este cea formata din verde si maro – culorile de baza ale naturii. Combinatia de verde cu maro se numara printre favoritele multora dintre noi si asta pentru ca ambele culori se regasesc in natura si suntem cu totii obisnuiti cu prezenta lor. Mai exact, verdele reprezinta natura in splendoarea ei – iarba cruda, coroanele copacilor, pasunile inverzite – iar tonurile de maro amintesc de culorile pamantului, scoarta copacilor si muntii stancosi.

Albastrul are un efect benefic asupra starii noastre de spirit, ne aduce bunadispozitie si ne imbie la relaxare.

Albastrul este o culoare calma si odihnitoare, care creeaza o atmosfera placuta si primitoare, transformand dormitorul intr-o adevarata oaza de relaxare. Dar albastrul îl găsești și în nuanțe de turcoaz. Foarte deschise, vibrante, luminoase. Sunt cele care îți induc starea de vacanță. Dacă ești o persoană care visează mult, această culoare te va face să visezi și mai mult, așa că nu o folosi în camera de studiu. În schimb, dacă ești o persoană mai agitată, turcoazul acesta deschis te va calma și liniști, deci e potrivită pentru tine.

Fericirea nu o primesti de-a gata.

Ea vine  din  actiunile tale.

Verdele este
culoarea preferata a
insomniei mele
Inchid ochii
si intunericul se
umple de stele verzi
pe pereti.

Galbenul – una dintre culorile verii – poate fi folosit in decorarea si amenajarea interioarelor intr-o sumedenie de nuante, de la cele mai aprinse si intense, pana la cele mai pale si mai placute ochiului.Asadar, pentru decorarea dormitorului putem folosi, fara grija, urmatoarele nuante de galben: galben pai, galben pui, galben banana, galben mustar, galben culoare mierii, galben auriu, galben caisa etc.

Unul dintre marile avantaje ale galbenului este dat de multitudinea posibilitatilor de asortare. Chiar daca multa lume considera ca se asorteaza doar cu alb, negru sau nuante de maro, designerii sustin ca galbenul arata foarte bine si in combinatie cu violet, mov, rosu, verde, albastru, gri sau bordo.

Cei tineri se simt confortabil in dormitoarele cu pereti zugraviti in galben si cu mobilier modern,minimalist, in nuante de gri, negru, albastru sau vernil.

Adorat de multi designeri mai mult sau mai putin celebri, rosul poate fi folosit atat in calitate de culoare predominanta cat si in calitate de culoare de accent in interioarele amenajate in stil modern.

Mai mult, culoarea rosie este potrivita pentru decorarea majoritatii incaperilor din casa: dormitor, living, bucatarie, dining, baie si chiar si pentru camera copiilor, dar doar in cantitati moderate, in combinatie cu alte culori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dintre combinatiile moderne, folosite de multi designeri in lucrarile lor de amenajari interioare, cele mai reusite variante de asortare a culorii rosii sunt cele cu tonuri de maro, bej, crem sau gri. Pentru a crea o schemă coloristică puternică trebuie să renunți la elementele care nu se potrivesc. Ferește-te să asortezi roșu cu albastru și galben, acestea pot fi asortate numai când nuanțele de albastru sunt îndreptate spre violet iar nuanțele de galben spre portocaliu.Elementele care nu se potrivesc vor ieși imediat în evidență, vor încărca spațiul și vor distruge schema de culori

Unii pictori transforma soarele intr-o pata galbena, altii transforma o pata galbena in soare.

În pictura conteaza ecoul culorii. Dar si culoarea ecoului.

În iubire, finalul stabileste culoarea amintirilor.

Portocaliul simbolizeaza forta razboinica a planetelor Marte si Saturn si energia vulcanilor.Culorile puternice creeaza senzatii puternice. O amenajare bazata pe nuante de portocaliu cu siguranta nu va trece neobservata de prietenii care trec pragul casei tale si cu atat mai mult de subconstientul tau. Fara sa iti dai seama, portocaliul iti afecteaza psihicul, intensificand emotiile si incurajand comunicarea si socializarea. Din acest motiv, este potrivit in zonele de zi ale casei (living, bucatarie, dining), locuri in care iti petreci timpul alaturi de cei dragi.

Deci regula este simpla: daca iti plac nuantele mai aprinse de portocaliu, foloseste-le pe suprafete restranse sau ca detaliu in combinatie cu tonurile reci. De exemplu, evita sa zugravesti toti peretii intr-un oranj intens, deoarece iti vor transmite prea multa energie si chiar nervozitate. In schimb, poti vopsi in portocaliu intens un singur perete. Vei vedea cum acesta se va transforma in atractia livingului, asa cum se poate observa in aceasta imagine.

In combinatia cu alb se creeaza senzatia de lumina si caldura solara. Culoarea portocalie amplifica actiunea culorilor reci. In general, culoarea portocalie si nuantele ei se asorteaza destul de usor. Combinatia de portocaliu mai putin pronuntat, cu verdele olive sau chiar kaki este des intalnita in decorarea caselor in stil italian, un stil foarte popular in intreaga Europa. In culoarea portocalie isi au originile caldura, bunatatea si stralucirea apusului de soare. Portocaliul are darul de a ne aduce buna dispozitie. Spre deosebire de albastru, portocaliul ne arata intotdeauna partea plina a paharului, avand astfel o influenta pozitiva asupra starii noastre de spirit.

                                                                       Violetul  este o culoare a norocului, iar o camera decorata in nuante de violet poate fi  moderna, eleganta, sofisticata si asta in functie de culoarea cu care va fi combinata : negru, alb, argintiu, portocaliu sau verde. Obtinut din amestecarea rosului cu albastru   Nuantele deschise de violet sunt rafinate, delicate si romantice iar cele inchise abunda de lux, enigma si mister, mai ales in compania auriului sau argintiului.In schimb, pentru a gasi imbinarea perfecta a violetului cu galbenul, portocaliul, albastrul si verdele este nevoie de o gandire mai atenta.

Culorile depind de lumina in care  le vezi.

"Violet" propune o amenajare interioară cu piese de mobilier moderne și clasice, cu finisaje rafinate, ce completează armonios un decor plin de culoare și de viață. Pe orizontul cercului vital, violetul se situeaza la opusul verdelui. Movul este o culoare regala. Pe vremuri, movul era o culoare greu de obtinut. Este de asemenea culoare a inspiratiei, asa ca daca esti artist, o camera cu accente de mov ti- ar putea stimula mintea. Se crede ca movul ajuta dezvoltarea imaginatiei.

Insa inainte sa excludeti definitiv si categoric introducerea violetului in casa dumneavoastra, luati in calcul nuantele lui mai deschise care sunt mult mai usor de asortat. In cazul in care cochetati cu ideea de a decora dormitorul casei in nuante de purpuriu, va sugeram sa alegeti tonuri de mov-albastrui care va vor aduce seninatate si liniste. Nuantele de violet-rosiatic nu sunt recomandate pentru decorarea camerelor in care dormiti. Pentru un living luminos veti alege culoarea lavandei, insa va sugeram sa nu abuzati de ea. In caz contrar, veti obtine o camera terna si fara personalitate. Incercati sa combinati violetul pal si subtil al lavandei cu tonuri mai inchise de violet si va veti alege cu o sufragerie deosebit de rafinata.

Cuvantul e sunet si culoare,e mesagerul gandului uman 

bottom of page